Lana babák

Lana kölykei is betöltötték az 5 napos kort, így elérkezett az idő, hogy fotók készüljenek róluk. Lana igazán jó anya lett, ahogy azt reméltem is, kiváló teje van, amit bizonyít, hogy a babák milyen kis dundik. A fotókat erre a képre kattintva az alom saját oldalán lehet megtekinteni:

Kölyök bumm!

Ma reggel felkerültek Scarlett és Hank babáiról az első képek, amik tegnap készültek, amikor is 5 naposak voltak a kis puckák. A fotókat az alom oldalán lehet megtekinteni:

Sok időm azonban nem volt bíbelődni a gép előtt, ugyanis Lana döntése szerint a mai nap ígérkezett a tökéletes napnak, hogy világra hozza kis csemetéit. 6 csodaszép kiskutyának adott életet: 1 blue merle kan, 2 blue merle szuka, 2 red tricolor kan és 1 red merle kan. Mivel eddig nem lehetett tudni, hogy Lana hordozza-e a vörös színt, így most ez is bizonyossá vált legnagyobb örömömre.

Megérkeztek a Celine Dion babák

Tegnap délután fél négykor Scarlett úgy döntött, hogy világra hozza pocaklakóit. 8 csodaszép, egészséges picinek adott életet. Igazán szerencsés vagyok a nemek és színek tekintetében, ugyanis 4 fiú és 4 lány lett, ebből 7 blue merle és 1 black tricolor(kislány). Mind a mama, mind a babák jól vannak, fotók a kicsikről pár nap múlva érkeznek.

A második

A mai nap folyamán ultrahangos vizsgálaton voltunk Lanával, ugyanis rajta nem igazán lehet felfedezni olyan látványosan a jeleket, mint Scarletten. A vizsgálat eredménye pozitív, így megerősítésre került az ő vemhessége is. Izgalmas lesz két aussie almot egyszerre nevelni, de állok elébe! 😉

Az első

2019 első alma már bizonyosan úton van. Ultrahang felvételre végül nem került sor, mert Scarlett pocakja szemmel láthatóan is szépen nődögél és az alom pontos számát az ultrahang sem tudná megmondani. Így kijelenthetem, hogy májusban várjuk idei évünk első almát.

Levél a gólyának…

Az idei nyarunk igencsak izgalmasnak és sűrűnek ígérkezik. 2 alom is kilátásban van, melyekből szuper adottságú, kiváló idegrendszerű és karakterű kiskutyákat várunk.

Klubvacsora

Egy minden évben megrendezésre kerülő eseményen, illetve kettőn vettünk részt február 15-én és 16-án. Az előző év lezásáraként a klubok vacsorát szerveznek, melynek keretén belül jelen esetben a 2018-as évben megszerzett eredmények alapján díjazzák a klubsztár kutyákat.

A tavalyi évre 3 kutyánk kapta meg ezt a minősítést:

Niobrara Pine Tree de Solemel “Lana” – Junior Club Star 2018

Vitality Aussies Angelina Jolie”Gigi”  – Veteran Club Star 2018

Simpatico Dora-Mae “Cuki” – Club Star 2018

FeHoVa Winter Dog Show

Első kiállításunk ebben az évben. Én csak pénteken és szombaton képviseltettem magam Lanával, akinek ez volt az utolsó növendék osztályos kiállítása, azonban kennelünk tavaly augusztusi almából Belle élete első kiállítása volt ez, ahol mind a 4 nap bemutatásra került.

02.07. – csütörtök

KItalon’s Brave And Pure Hearted “Belle” (Cruiser x Josie) minor puppy osztályban Ígéretes lett.

02.08.-péntek

KItalon’s Brave And Pure Hearted “Belle” (Cruiser x Josie) minor puppy osztályban Nagyon Ígéretes lett.

Niobrara Pine Tree de Solemel “Lana” növendék osztályban Kitűnő 2. Res.CAC lett.

02.09. – szombat

KItalon’s Brave And Pure Hearted “Belle” (Cruiser x Josie) minor puppy osztályban Nagyon Ígéretes 2. lett.

Niobrara Pine Tree de Solemel “Lana” növendék osztályban Kitűnő 2. Res.CAC és Res.CACIB lett.

02.10. – vasárnap

KItalon’s Brave And Pure Hearted “Belle” (Cruiser x Josie) minor puppy osztályban Nagyon Ígéretes 2. lett.

Presidents Cup

December 2-án volt az év utolsó kiállítása, amelyről kijelenthetem, hogy igazán felesleges volt neveznem rá. Utolag már látom, hogy abszolút nem érte meg elmenni, de legközelebb okosabb leszek és jobban megválogatom, hogy kihez nevezzek, ki az akinek érdekel is a véleménye…

Bíró: Barbka Novak (SLO)

Vitality Aussies Angelina Jolie”Gigi” kapta a legjobb eredményt, veterán osztályban CAC minősítést kapott, majd Best Veteran lett. Neki vélhetően ez volt az utolsó kiállítása.

Niobrara Pine Tree de Solemel “Lana” növendék osztályban Kitűnő 2. Res.CAC lett.

És a nap “vicces” része, Must Be Love Great Lady “Scarlett” nyílt osztályban Nagyon jó minősítést kapott egy igen csak nevettséges indokkal…

AAPKK Főtenyésszemle

November 11-én részt vettünk az AAPKK által rendezett Főtenyésszemlén 3 lányunkkal, akiknek még szükséges volt ez a “vizsga”, hogy tenyészthessünk velük. Továbbá beiratkoztunk a karakter tesztre és a terelő ösztönpróbára is, amit könnyű szerrel vettek a csajok. A nap igen kellemes hangulatban telt, jól éreztük magunkat Porteleken a Szarvas Tanyán.

Must Be Love Great Lady “Scarlett” eredményei:

Tenyésztési engedély: ✔️

Karakter teszt: Kiválóan megfelelt minősítést kapott 99/100 ponttal ✔️

Terelő ösztönpróba: Kitűnő minősítéssel megfelelt ✔️

Niobrara Pine Tree De Solemel “Lana” eredményei:

Tenyésztési engedély: ✔️

Karakter teszt: Kiválóan megfelelt minősítést kapott 99/100 ponttal ✔️

Terelő ösztönpróba: Kitűnő minősítéssel megfelelt ✔️

 

Határvölgyi Ezüstcsillag Every Day A Kiss “Cappy” eredményei(róla hamarosan lesznek fent infók a szukáink oldalon):

Tenyésztési engedély: ✔️

Karakter teszt: Kiválóan megfelelt minősítést kapott 96/100 ponttal ✔️

Terelő ösztönpróba: Kitűnő minősítéssel megfelelt ✔️