Tervek már jövőre

Izgalmasan indítjuk a 2022-es évet, ugyanis terv szerint kiskutyák érkezése várható január közepére. A szülőkről később adunk információt, ahogy az megszokott, az ultrahangot követően, de annyit azért elárulhatok, hogy mind a 4 színváltozat lehetséges lesz az alomban.

Salgótarján CAC

2021 évi utolsó kiállításunkon is túl vagyunk. Csodás napsütötte időnk volt kellemes meleggel. James és Penny indultak ezúttal is, ahol ismét igazán jól teljesítettek a ringben.

Kitalon’s Without You I’m Lost “James” (Trev x Blue) első növendék osztályos szereplésén Kitűnő 1, CAC lett

Kitalon’s Can’t Fight The Feelin’ “Penny” (Hank x Scarlett) nyílt osztályban indult, ahol Kitűnő 1, CAC és Best of Opposite Sex lett

Bíró: Orcsik István (SRB)

Babák és Lucky

3 napos lett új kis csapatunk. A picik nagyon jól fejlődnek, Scarlettnek sok és tápláló teje van. Elkészültek az első fotók is róluk, amit a Kölykök oldalon lehet megtekinteni, azonban itt is szeretném tudatni a kedves érdeklődőkkel, hogy nincs eladó kiskutyának az alomból!

Lucky is felkerült a Kölykök oldalra, ugyanis gazdikereső lett. Ő a május 5-én született Mailo x Cappy alomból való egyik fekete fiúnk, aki sajnos nem eredeti célzattal keresi gazdiját, ugyanis kiállítási célokra sajnos nem lesz alkalmas, de valaki társának tökéletes lenne.

A vörös csapat megérkezett

Micsoda nap… borzasztó hosszú és fárasztó, tele aggódással és izgulással. Scarlett egy október 23-i szombati napot választott arra, hogy világra hozza utolsó kicsinyeit. A szülés azonban koránt sem volt zökkenőmentes és természetesen egyik közelünkben lévő állatorvos sem volt elérhető…

Az első pici hajnali 2:40-kor érkezett meg hosszas vajúdás után. Nagyon nagy és jól fejlett baba volt, de nem volt sok vize és a méhlepény is normális színű, állagú volt. Ezután egy két órás szünet következett, aminél már sejtettem, hogy nem lesz egyszerű menet. 10 óráig megszületett még további 3 baba, azonban ez nagyon lassú tempó volt és Scarlett teljesen kifáradt. Itt meg is állt a történet, bár láttam, hogy Scarlett még mindig ideges, nyughatatlan és a hasa is azt mutatta, hogy még várható baba, de fájásai abszolút nem voltak. Némi várakozás után háromnegyed kettőkor már úton voltunk Dunaföldvárra az állatkórházba. Egy alapos fizikai vizsgálat után néztünk ultrahangot, ahol láttunk egy szívhangot, azonban nem volt jól kivehető a kép és mivel nem lehetett tudni, hogy van-e ott még további kölyök, így készítettünk egy röntgent is, ahol jól látható volt, hogy 2 picike van a pocakban. Sajnos itt nem volt orvos, aki vállalta volna a műtétet, így innen első utunk Budapestre vezetett a Juhász Tamás Kisállatrendelőbe.

Délután 16-órakor végül be is jutottunk a vizsgálóba és neki is álltak a császármetszésnek. Itt egy fél órás tömény izgulás következett, majd végül megkaptam a hírt, hogy élnek a babák, fiúk, nagyok és jól vannak. Itt már fellélegezhettünk egy kicsit, de még izgulás volt Scarlett miatt. Fél hat felé tudtam bemenni hozzájuk, amikor ébredezni kezdett Scarlett. A méhét is kivették, így a későbbiekben nem kell ismételten altatni az ivartalanítás miatt.

A történet szerencsére jól zárult, a picik és a mama is jól vannak, Scarlett pedig egy csodálatos anyuka!

Szerbiai hétvége

Penny tegnap este érkezett haza szerbiai utazásából. 4 napot töltött Robival, hogy felkészüljön és bemutatásra kerüljön a kiállításokon. Végig izgultam az egészet, hogy minden rendben legyen, tudniillik ez volt az első alkalom, hogy bármelyik kutyámat handlerrel küldtem el külföldre kiállításra.
Kitalon’s Can’t Fight The Feelin’ “Penny” (Hank x Scarlett) nagyon büszkévé tette a teljesítményével és hogy mennyire tökéletesen tudott együtt működni a felvezetőivel! Az eredmények miatt egy picikét csalódott vagyok, hiszen a szerb champion cím lett volna a cél, de egy rossz szavam sem lehet, hiszen a szerbiai kiállításokhoz képest szokatlanul népes mezőnyben így is sikerült előkelő helyen szerepelnie.

2021.10.16. Turija CACIB
Bíró: Marko Lepasaar (EST)
Nyílt osztályban: Kitűnő 2 (3 kutyából) és Res.CAC

2021.10.17. Bačka Topola CACIB
Bíró: Ligita Zake (LET)
Nyílt osztályban: Kitűnő 2 (4 kutyából) és Res.CAC

A lehetőséget, a kozmetikát és a felvezetést nagyon köszönöm Viktor Róbertnek!

AAPKK Speciál CAC

Hosszú és fárasztó napon vagyunk túl. Gödöllőn az AAPKK Special CAC kiállításán vettünk részt ma Kitalon’s Without You I’m Lost “Jamesel” (Trev x Blue). Sok kedves ismerőssel és baráttal találkoztunk, remek hangulatú kiállítás volt. James utolsó bemutatkozása volt ez fiatal osztályban, ahol megnyerte az osztályát, így megszerezte a harmadik HPJ-t is. Ez azt jelenti, hogy immár a Hungaria Junior Champion cím büszke tulajdonosa lett! Köszönettel tartozom a jelenlegi FCI elnöknek, Dr. Jakkel Tamásnak a bírálatért és a szuper kritikáért!
Továbbá ezzel az eredménnyel James összegyűjtötte a kellő pontszámokat a Junior Club Star címhez is! A BIS-t már nem vártuk meg, mert nagyon későre esett.
A kiállítás ideje alatt tenyészszemlét is tartott a klub, ahol Kitalon’s Can’t Fight The Feelin’ “Penny” (Hank x Scarlett) megkapta a tenyésztési engedélyt, így hamarosan belevágunk vele is a babázásba.
Köszönöm a nővéremnek, hogy velem tartott és segített!

Jucus ismét versenyen

Szeptember 25-én ismét Monoron rendeztek agility versenyt, ahol Kitalon’s New Vogue “Juci” (Douby x Lana) A1 M+ kategóriában a második futamban II. helyezést ért el. Habár Juci gazdija nem teljesen elégedett a futamukkal, azért én büszke vagyok rájuk így is! Ezúton is gratulálok nekik!

Kecskemét CACIB

Pénteken és vasárnap vettünk részt a jakabszállási repülőtéren megrendezett kiállításon. A helyszín igazán csodálatos volt, az idő picit melegebb, mint ahogy kényelmes, de legalább szépen sütött a nap. Első nap csak James volt nevezve, vasárnapra azonban beneveztem Pennyt is, akinek ez volt élete első kiállítása. Igazán büszke vagyok rá, hiszen kiválóan teljesített. James pénteken teljesen szét volt csúszva, ami nagyrészt az én hibám volt, hiszen én is teljesen szét voltam esve fejben aznap, viszont vasárnap remekeltünk mindketten.

Kitalon’s Without You I’m Lost “James” (Trev x Blue) fiatal osztályban pénteken Nagyon jó minősítést kapott, míg vasárnap Kitűnő 1, HPJ, Best Junior és Best of Opposite Sex, azaz a legszebb kan lett!

Kitalon’s Can’t Fight The Feelin’ “Penny” (Hank x Scarlett) nyílt osztályban Kitűnő 1, CAC majd Res.CACIB címeket szerzett.

Bírók: Jochen H. Eberhardt (D)/péntek/, Marko Lepasaar (EST)/vasárnap/

Hódmezővásárhely CACIB

Szeptember 5-én vasárnap Hódmezővásárhelyen a CACIB kiállításon jártunk Kitalon’s Without You I’m Lost “Jamesel” (Trev x Blue), aki fiatal osztályban indult és megkapta az osztálygyőztes HPJ címet. Még további 2 fiatal győztes cím szükséges ahhoz, hogy megszerezze a magyar junior champion címet is a román mellé.

Bíró: Vojislav Al Daghistani (SRB)