Agility verseny

21-én vasárnap rendezték meg a Májusi Móka – Nem hivatalos agility versenyt, ahol az utolsó almunkból született legkisebb babónk vett részt, Kitalon’s The Life Itself Is A Dream „Zelda” (Zippo x Penny). Zsenge-midi kategóriában az első futamban II. helyezést értek el gazdijával. Ezúton is szeretnénk gratulálni nekik, csak így tovább!

   

Társtulajdonos kerestetik

Kedves érdeklődők, kiskutyára vágyók!
Egyre többet találkozhattok olyan kifejezésekkel, mint pl.: „társtulajdonost keresünk” vagy „csak társtulajdonba vihető el”, de mit is jelent ez pontosan? Mindenkinél más és más feltételeket, azonban a lényeg nagyjából ugyan az, amit ez a cikk szuperül össze is foglal:
Ezt azért osztom most meg veletek, mert kennelünkben létszámstop van, viszont nagy terveket forralunk abban a bizonyos „mágikus üstben”, ami konkrétan azt jelenti, hogy több olyan almot is tervezünk a jövőben, ahonnét társtulajdonba szeretnénk kiskutyát adni. Sok esetben nálunk ez csupán egy alomig vagy fedezésig terjed ki, ezért a legtöbb esetben inkább nevezném együttműködésnek, mint társtulajdonnak, azonban a lényeg az az, hogy nagyon nagy segítség abban, hogy vérvonalainkat megfelelő módon tudjuk fenntartani és tovább vinni úgy, hogy itthon ne legyen túlszaporodás, megmaradjon a kellő figyelem kutyáinkra.
Ha úgy érzed szeretnél ilyen formában hozzájárulni a kennel fejlődéséhez és szívesen működsz együtt velünk, akkor ne habozz jelentkezni! Ha csak évek múltán szeretnél kiskutyát, akkor is szívesen fogadjuk érdeklődésed társtulajdonosnak, hiszen nem rövid távokban gondolkodunk! Részleteket emailben tudunk adni a kitalonskennel@gmail.com címen.

Gréti a csapatban

Egy hónappal ezelőtt, április 16-án, 10 nappal az első születésnapja után új falkatagunk érkezett! Gréti nem tervezetten jött, az élet formálta úgy a helyzetet, hogy ma itt lehessen velünk, de tapasztaltom szerint a váratlan dolgok jól szoktak elsülni. Kiskunhalasról hoztuk el, hogy izgalmas, új amerikai vonalakkal színesítse tenyészetünket.

Gréti egy aktív, bújós, gyorsan tanuló és állandóan éhes kiscsaj, aki engem kicsit Scarlettre emlékeztet (rá is kb ugyanezek a jelzők illenek legjobban). Korrekt anatómiája és mozgása van, csontos, masszív szuka egy lágyabb, kedves arckifejezéssel. Nagy terveim vannak vele a jövőben, ha minden szűrése rendben lesz.

Köszönet érte Bozi Timinek, a tenyésztőjének, hogy megosztotta velem ezt a szépséges kis ugri-bugrit!

QUICK WINK’S IRISH CREAM „GRÉTI”

Miskolc Maraton Dog Show

2xCACIB, Holdvilág CAC – 2023.04.29-30.

Hosszú két nap áll kutyusaink és gazdijaik mögött, de büszke vagyok rájuk, amiért szuperül helyt álltak és szépen be tudták mutatni a szőrös gyerkőcöket. A hétvégének köszönhetően ismételten egy új championnal gazdagodtunk Jersey személyében. Bár Shadow mindhárom kiállításon a második helyezettet hozta el, büszke vagyok rá is, hiszen eredménytől függetlenül egy nagyon szép anatómiájú, fejű és mozgású kutya.

Bírók: Gröschl Ferenc (HU), Firic Péter (SRB), Korózs-Papp Judit (HU)

   

Kitalon’s A Knight Of Seven Kingdoms “Shadow” (Bryan x Blue) növendék osztályban 3xKitűnő 2, 3xRes.CAC
   
Kitalon’s Inner Spiritual Journey “Jersey” (Zippo x Penny) fiatal osztályban: 3xKitűnő, 3xHPJ, Junior CACIB és ezzel az eredménnyel Jersey megszerezte a Hungária Junior Champion címet.

Szentlőrinc CAC

2023.04.23-án Kitalon’s Inner Spiritual Journey „Jerseynek” (Zippo x Penny) ismét jelenése volt vasárnap. Habár a szőre szépen alakult az elmúlt egy hónapban, azért még odébb van a teljes szép bunda felöltése. Kitűnő 2 lett a 3 nevezett fiatal szukából egy nagyon szép bírálattal.

Bíró: Czeglédi Attila (HU)

Új cahmpion

Új championt köszönthetünk utódjaink között! CH Kitalon’s I Feel Too Much „Layne” (Hank x Scarlett) sikeresen megszerezte a Romania Champion címhez szükséges utolsó CAC minősítéseit a 2023.04.22-i kiállításokon Szatmárnémetiben. Ezúton is gratulálunk a tulajdonosnak a Winstead kenelnek!
Bírók: Miodrag Vretenicic (ME) & Bíró Zsolt (HU)

Salgótarján CAC

2023 első kiállítása, amelyen Kitalon’s kutya részt vett a salgótarjáni CAC volt március 26-án. Kitalon’s Inner Spiritual Journey „Jersey” (Zippo x Penny) indult totálisan levedlett bundában, fiatal osztályban, ami persze a legnépesebb mezőny volt az aussieknál. Kitűnő 3 lett a 4-es konkurenciában egy korrekt bírálattal, amit Dr. Balogh Zsuzsanna adott. Nem a legtökéletesebb kezdés, de bizakodunk a pozitívabb folytatásban.

Facebook oldal

Kissé régen jelentkeztünk már, de különösebb esemény nem történt velünk. Most azonban szeretném mindenkinek bemutatni a Kitalon’s kennel facebook oldalát, ahol újdonságaink, érdekességek és persze kennelünk kutyáinak életét követő posztok lesznek láthatóak.

Ha szeretnél minket követni, akkor azt ezen a linken teheted meg:

https://www.facebook.com/kitalonskennel

Dúnaújváros CAC

Túl vagyunk az idei év utolsó kutyakiállításán, amely a Dunaújváros CAC volt számunkra. 3 kutya képviselte kennelünket a rendezvényen, akik nagyon korrekt, szép bírálatot kaptak Zlatko Jojkic (SRB) bíróúrtól. Meglehetősen sok aussie volt nevezve, összesen 14, akik elég erős mezőnyt alkottak.

Kitalon’s A Knight Of Seven Kingdoms “Shadow” (Bryan x Blue) növendék osztályban indult, ahol Kitűnő 1, CAC lett, amivel elkezdte a magyar felnőtt champion címét. Shadow rengeteget fejlődött az első bemutatása óta, nagyon szépen mutatta magát és ahogy annak lennie kell, minden alkalommal egyre szebb és ügyesebb.

 

Kitalon’s Inner Spiritual Journey “Jersey” (Zippo x Penny) épphogy betöltötte a 9 hónapot és már be is dobtuk a mély vízbe, megkezdte fiatal osztályos pályafutását. Kitűnő 2 helyezést értek el, de nagyon büszkék lehetünk a ringes teljesítményére és a gazdira, sokat fejlődtek ők is.

 

Kitalon’s For The First Time In Forever “Raven” (Mailo x Cappy) is immár növendék osztályban lépett ringbe, ahol ismét elkápráztatott, hogy mennyire benne van a show. Őszintén mondhatom, hogy ilyen kutyám még nem volt, aki ennyire tökéletesen tudta mit is várok el tőle. Kitűnő 1, CAC címmel térhettünk haza és persze dagadó mellel a teljesítménye végett. Számomra ő testesíti meg a tökéletese kutyát.

 

Jakabszállás CACIB

Szeptember 23-án és 25-én Jakabszálláson jártunk a CACIB kiállításokon. Nem sok sikerrel kecsegtetett a show, ugyanis Raven full bikiniben állt ringbe fiatal osztályban. Nyilván, amikor neveztem még nem ez volt a helyzet, de persze, hogy a kiállításra kell teljesen levedleni. Pénteken 3, míg vasárnap 5 fiatal szuka volt nevezve. Pénteken az utolsó helyen végeztünk, vasárnap pedig csak egy Nagyon jó minősítést kaptunk az izraeli bírótól, aki közölte, hogy a kutya nagyon szép, de még kell neki idő. Ezzel nem is szállok vitába, egy 16 hónapos kutya jóindulattal sem nevezhető kiforrottnak, s bár szerintem Raven felnőtt alakja nagyon szépen formálódik, alakul, más nem feltétlen láthatja így vagy kevésnek gondolhatja mindezt egy adott mezőnyben.

Kitalon’s For The First Time In Forever “Raven” (Mailo x Cappy) 16 hónaposan