Micsoda nap… borzasztó hosszú és fárasztó, tele aggódással és izgulással. Scarlett egy október 23-i szombati napot választott arra, hogy világra hozza utolsó kicsinyeit. A szülés azonban koránt sem volt zökkenőmentes és természetesen egyik közelünkben lévő állatorvos sem volt elérhető…

Az első pici hajnali 2:40-kor érkezett meg hosszas vajúdás után. Nagyon nagy és jól fejlett baba volt, de nem volt sok vize és a méhlepény is normális színű, állagú volt. Ezután egy két órás szünet következett, aminél már sejtettem, hogy nem lesz egyszerű menet. 10 óráig megszületett még további 3 baba, azonban ez nagyon lassú tempó volt és Scarlett teljesen kifáradt. Itt meg is állt a történet, bár láttam, hogy Scarlett még mindig ideges, nyughatatlan és a hasa is azt mutatta, hogy még várható baba, de fájásai abszolút nem voltak. Némi várakozás után háromnegyed kettőkor már úton voltunk Dunaföldvárra az állatkórházba. Egy alapos fizikai vizsgálat után néztünk ultrahangot, ahol láttunk egy szívhangot, azonban nem volt jól kivehető a kép és mivel nem lehetett tudni, hogy van-e ott még további kölyök, így készítettünk egy röntgent is, ahol jól látható volt, hogy 2 picike van a pocakban. Sajnos itt nem volt orvos, aki vállalta volna a műtétet, így innen első utunk Budapestre vezetett a Juhász Tamás Kisállatrendelőbe.

Délután 16-órakor végül be is jutottunk a vizsgálóba és neki is álltak a császármetszésnek. Itt egy fél órás tömény izgulás következett, majd végül megkaptam a hírt, hogy élnek a babák, fiúk, nagyok és jól vannak. Itt már fellélegezhettünk egy kicsit, de még izgulás volt Scarlett miatt. Fél hat felé tudtam bemenni hozzájuk, amikor ébredezni kezdett Scarlett. A méhét is kivették, így a későbbiekben nem kell ismételten altatni az ivartalanítás miatt.

A történet szerencsére jól zárult, a picik és a mama is jól vannak, Scarlett pedig egy csodálatos anyuka!